07 Квітня 2022
Дорогі брати та сестри!

Сердечно вітаю вас із великим Святом – Благовіщенням Пресвятої Богородиці!
 
Незважаючи на всі жахи війни та заклики до нових гонінь на нашу Церкву, які стали нашою сумною реальністю, життя триває, кожна ніч змінюється новим світанком, і час продовжує свій невтомний біг. Ми не можемо жити лише страхами за своє життя та життя своїх близьких. У істинно віруючому серці благодаттю Божою поселяється неземна любов, яка виганяє всякий страх і породжує непохитну надію почути благу звістку згори, дає шанс встановитися миру на землі. Випробування перевіряють нас на міцність духу і загартовують. Надія, віра і молитва – це те, що допомагає нам вистояти в ці дні.
 
7 квітня для всіх православних християн настає воістину велике Свято. Його назва грецькою мовою звучить як «Євангеліє», тобто «Блага звістка».

І в цьому нам відкривається його головний зміст – благовіщення всьому людству про те, що від Пречистої Діви Марії народиться у світ Син Божий і наш Спаситель – Ісус Христос.
 
Це день, коли ми святкуємо благу звістку про те, що Бог нас з вами не забув, не залишив, що наблизилося наше визволення, і наша головна Перемога – перемога над смертю.
 
Чудове явище Архангела було лише половиною справи, потрібна й добровільна згода людства прийняти волю Божу. І Пресвята Богородиця дала його від імені всіх нас: "Це Раба Господня; нехай буде Мені за твоїм словом" (Лк. 1, 38). Вона дозволила вільно діяти Богові у своєму житті та в нашій історії, адже Він ніколи не порушує свободу людини. Богу потрібне наше вільне синівське кохання, а не послух робота за закладеною в нього творцем програми.
 
І це дуже важливий урок сьогоднішньої урочистості – якщо ми хочемо, щоб Бог був з нами, на нашому боці, щоб Він допомагав нам, ми маємо вийти до Нього назустріч. Лише смиренним серцем Бог дає Свою благодать. Лише ті, хто очистив душу покаянням, можуть сприйняти у повноті добру звістку про спасіння.
 
Дорогі брати та сестри! Ще й ще раз вітаю вас зі світлим святом Благовіщення Пресвятої Богородиці! Давайте не впускатимемо в свої душі руйнівну все ненависть. Виженемо із сердець наших всякий сумнів, маловірність і розпач, наповнимо їх співчуттям і любов'ю, станемо ближче один до одного, щоб почути незабаром радісну благу звістку про довгоочікуваний світ, про наш порятунок, про настання нового світлого дня, в якому Бог буде з нами, а ми з Ним.

Миру Вам, міцного здоров'я, любові та всіх благ! Зі святом вас!
 
Всі новини
по темі